Pitti Uomo, cel mai mare eveniment internațional dedicat modei masculine se amana

Pitti Uomo, cel mai mare eveniment internațional dedicat modei masculine se amana

Din cauza restricțiilor provocate de pandemia de Covid-19, Pitti Uomo, cel mai mare eveniment internațional dedicat modei masculine, se amână până în luna septembrie. Numeroase evenimente importante au fost anulate sau amânate din cauza pandemiei de Coronavirus și se pare că relaxarea măsurilor de precauție nu include și organizarea evenimentelor. După anularea lansării noilor colecții masculine din cadrul Fashion Week, așa cum era de așteptat, cel mai asteptat eveniment dedicat bărbaților se amână. Programat inițial să aibă loc între 16 și 19 iunie, în Florența, Italia, organizatorii au anunțat că cea de-a 98a ediție a celui mai mare eveniment internațional dedicat modei masculine va avea loc între 2 și 4 septembrie.

„În aceste săptămâni am fost în permanență și în strânsă legătură cu companiile de producție italiene și internaționale și cu toți cei care operează în industria textil-îmbrăcăminte, inclusiv organizații precum Confindustria Moda și Camera della Moda Italiana. A apărut cererea de a păstra toate evenimentele importante, precum cele Pitti, care vor fi instrumente esențiale pentru a reporni treptat întreaga mașină comercială a sistemului de modă. Și la asta vom lucra neobosit în următoarele luni. “, a declarat Claudio Marenzi, președintele Pitti Image, pentru WWD.

 

Pitti Immagine Uomo este cea mai notabilă expoziție din Italia și reprezintă cea mai importantă platformă din lume dedicată colecțiilor de îmbrăcăminte și accesorii pentru bărbați. Totodată, în cadrul evenimentului are loc lansarea de noi proiecte și trenduri în materie de modă masculină. Pentru a veni în ajutorul exponzanților și pentru a ajuta industria modeie să treacă mai ușor peste această perioadă, Raffaello Napoleone, directorul Pitti Immagine, a anunțat lansarea Pitti Connect , o platformă digitală avansată ce va fi integrată in cadrul târgurilor fizice și  care va genera noi oportunități de afaceri, va oferi informații în avans despre târgurile organizate de compania Pitti Immagine și care va contribui la relansarea industriei de modă.


Text: Andrada Arsenie