Moschino a trimis marionete pe podium la Milan Fashion Week

Moschino a trimis marionete pe podium la Milan Fashion Week

Moschino a avut un show inovator la Milan Fashion Week. Directorul creativ Jeremy Scott a trimis pe scenă marionete în loc de modele. Pe măsură ce luna modei a continuat, deși pandemia este în curs de desfășurare, designerii de modă s-au întrecut în creativitate printr-un amestec de prezentări digitale și spectacole live, distanțate social, în locul spectacolelor tradiționale.

Moschino a uimit lumea modei la ultimul show pe care l-au avut în cadrul Milan Fashion Week. Soluția lui Jeremy Scott de a susține un spectacol rezistent la pandemie în timpul Săptămânii Modei din Milano a fost inteligentă, jucăușă și specifică brandului. Colecția de primăvarăvară 2021 a reprezentat o sărbătoare a magiei, capriciilor și a fanteziei modei. Totul prezentat de 40 de marionete.

În locul unui podium tradițional, cu modele care se înghesuie în culise și oaspeții care stau înghesuiți în primul rând, Jeremy Scott împreună cu Creature Shop, a creat marionete cu aspectul modelelor sale preferate, special pentru a purta cele 40 de look-uri. În primul rând al spectatorilor au existat editori și vedete, tot sub formă de marionete. Deși a fost un spectacol realizat cu miniaturi, a fost o muncă uriașă, cu costuri mai mari decât o prezentare de modă obișnuită.

Moschino a trimis marionete pe podium la Milan Fashion Week

Ținutele au fost realizate mai întâi în mărime naturală și apoi realizate în dimensiuni mici pentru a se putea potrivi marionetelor care au prezentat colecția. Realizat într-o paletă de culori moi, precum tonuri aurii și albastru de basm, colecția este destul de subtilă și ușor de purtat. Cu toate acestea, sensibilitatea semnăturii Moschino este prezentă: există senzația unei prințese tinere, dar poate asta se întâmplă atunci când faci ținute în miniatură și sunt purtate de păpuși.

Prin această colecție, Scott a adus un omagiu culturii haute couture și a imitat gesturile clasice ale meșteșugului. De asemenea, a adus construcția hainelor în prim plan, ca și cum ai fi privit în sufletul lor. Întreaga prezentare poate fi descoperită pe site-ul oficial Moschino.


Text: Andrada Arsenie