Milano Fashion Week intre digital si fizic

Milano Fashion Week intre digital si fizic

Fashion Week-ul dedicat bărbaților are loc în această săptămână într-un format complet nou. Dolce&Gabbana, Prada, Moschino șiPhilipp Plein și-au prezentat deja colecțiile pentru primăvarăvară 2021 atât virtual, cât și prin prezentări de modă fizice.

Moda de lux se adaptează la pandemia coronavirusului prin mutarea spectacolelor fizice pe platformele digitale. Pe parcursul acestei săptămâni, în cadrul Milan Fashion Week, vor avea loc spectacole fizice și digitale, în care se vor prezenta colecțiile pentru bărbați Primăvară / Vară 2021, precum și pre-colecțiile pentru bărbați și femei. În această perioada vom descoperi formate inovatoare, care includ colecții VR, filme de modă și experiențe „Phygital”.

Săptămâna modei hibride a debutat cu spectacole oferite de Dolce&Gabbana, Prada, Moschino și Philipp Plein. Cei de la Dolce&Gabbana au optat pentru un spectacol fizic, care a avut loc în grădinile campusului universitar al Spitalului Humanitas, ce a fost implicat în cercetarea coronavirusului și pe care brandul de modă îl susține financiar.

“Interacțiunea reală este fundamentală pentru modă. Am decis să lansăm colecțiile printr-o prezentare de modă fizică pentru a da un mesaj pozitiv puternic, fundamental în acest moment pentru sistemul de modă și orașul Milano ”, au scris Kean și Veronica Etro într-un comunicat de presă.

De cealaltă parte a stat Philipp Plein care a susținut un spectacol virtual, denumit “FASHION IS DEAD” The Future is Now! (“MODA A MURIT/ Viitorul este acum”). Deși cunoscut pentru spectacolele impresionante pe care le prezintă în cadrul Fashion Week, Plein a avut un mesaj extrem de emoționant despre Renașterea modei. El își prezintă singur colecția, aducând valori clasice în lumea modernă și ultra-tehnologică.

„Timpurile se schimbă și ne schimbăm odată cu vremurile. În ultimele luni, toată viața noastră s-a schimbat. Coronavirusul a devenit subiectul numărul unu în toată lumea. Viitorul este acum! Depinde de noi luăm ce e mai bun din el. În aceste momente provocatoare trebuie să ne reinventăm. Trebuie să ne concentrăm pe măiestrie, calitate și contururi. Doar cei mai buni vor supraviețui. Aceasta este Renașterea, Renașterea modei. În fiecare început există o magie … ” , a declarat Phillip Plein în manifestul lui.

În perioada următoare își vor prezenta colecțiile și alte case de modă, precum Etro, D&G Salvatore Ferragamo, Dsquared2, Gucci, Ermenegildo Zegna și Missoni. Puteți urmări show-urile prin intermediul live stream


Text: Andrada Arsenie