Met Gala a fost anulata pe o perioada nedeterminata

Met Gala a fost anulata pe o perioada nedeterminata

Celebra Gală organizată de Muzeul Metropolitan de Artă (Met), ce ar fi trebuit să aibă loc în prima săptămână din mai, pe data de 4, a fost anulată din cauza tulburărilor produse de pandemia de COVID-19. Un purtător de cuvânt al Muzeului a declarat pentru Vogue că s-a decis respectarea îndrumărilor oficiale, conform cărora evenimentele care găzduiesc mai mult de 50 de persoane nu pot fi realizate. Momentan, organizatorii nu au anunțat o nouă dată, lucrurile fiind incerte având în vedere continuarea răspândirii virusului. Gala trebuia să fie găzduit de Nicolas Ghesquière, designerul casei de modă Louis Vuitton, Emma Stone și Meryl Streep și bineînțeles, Anna Wintour.

Cu toții suspinăm după acest grandios eveniment, pe care îl așteptam cu nerăbdare și anul acesta. Momentan, putem doar să ne reamintim tema spectaculoasă de anul trecut, denumită Camp: Notes on Fashion, când Lady Gaga și-a făcut apariția în costumația sa explosivă sau acum 2 ani, când Rihanna a furat toate privirile cu ținuta sa, influențată de detaliile care se regăsesc în costumațiile papale, respectândcu rigoare tematica, Heavenly Bodies: Fashion and Catholic Imagination.

Met Gala a fost anulata pe o perioada nedeterminata

Met Gala a fost anulata pe o perioada nedeterminata

 

Anul acesta, tematica aleasă, About Time: Fashion and Duration, reflectă spiritul etern al modei de-a lungul trecerii timpului,fiind scoasă în evidență ideea că moda se dezvoltă odată cu vremea dar stilul rămâne neschimbat. De asemenea, tematica este strâns corelată și cu gradul de conștientizare a impactului pe care moda îl are asupra mediului înconjurător și importanța sustenabilității. Și anul acesta tematica ar fi reprezentat o provocare pentru invitați, care întotdeauna pregătesc ținute memorabile.

Nu putem decât să fim răbdători cu această perioadă, sperând ca în curând lucrurile să revină la normal și să ne putem bucura în continuare de această Gală impresionantă.