Gala MET se reintoarce anul acesta cu o surpriza

Gala MET se reintoarce anul acesta cu o surpriza

Ceremonia extravagantă denumită ” Cea mai așteptată noapte din modă”, care de obicei are loc în prima săptămână din an, a fost anulată anul trecut din cauza pandemiei de Covid-19. Anul acesta, în schimb, se reîntoarce în forță printr-o celebrare care se așteaptă a fi epică. Deși eram obișnuiți să întâmpinăm MET Gala în luna mai, anul acesta, organizatorii au împărțit ceremonia în două părți. Așa este, MET Gala va avea loc de două ori! Prima ceremonie va fi organizată 18 septembrie 2021, imediat după Săptămâna modei, iar cea de-a doua se va desfășura anul viitor, pe 5 mai 2022.

Așa cum bine cunoaștem, în fiecare an, MET Gala se desfășoară conform unei tematici stabilite de către Andrew Bolton, curatorul Institutului Metropolitan de Artă, alături de Anna Wintour, administrator și consilier al Institutului de Costume precum și editor-in-chief la Vogue. Anul acesta, tematica se va concentra în jurul stilului american dar și în jurul politicii.

Primul tematică care va avea loc în septembrie 2021, va purta denumirea de “In America: A Lexicon of Fashion,” și se va concentra în jurul creatorilor de modă contemporani, într-o măsură mai mare decât în orice altă expoziție anterioară a Institutului, punând astfel amprenta pe o nouă generație de nume. A doua tematică, “In America: An Anthology of Fashion,” se va concentra pe 300 de ani de momente istorice, atât personale cât și politice. Unele binecunoscute, precum Bătălia de la Versailles alături de nume mari din industria modei precum Oscar de la Renta și Bill Blass. De asemenea, vor fi surprinse și momente mai sumbre precum povestea lui Fannie Criss, o croitoreasă de la începutul secolului XX-lea din Virginia, născută din părinți sclavi.

Deși gazdele celebre ale Galei nu au fost încă anunțate, zvonurile spun că Tom Ford și Amanda Gorman vor interpreta rolurile principale. Luna viitoare vom afla cu siguranță cine va păși pragul. Instagram va fi unul dintre sponsorii principali ai Galei, alături de Conde Nast.

Să ne așteptăm și la o paradă extravagantă de măști? Totul este posibil, având în vedere că acestea au devenit accesoriul principal în această perioadă. Vom afla mai multe detalii în următoarea perioadă.


Text: Mihaela Tudorache