Filmele de Craciun pe care nu trebuie sa le ratezi

Filmele de Craciun pe care nu trebuie sa le ratezi

Momentul mult așteptat al vacanței de Crăciun ne-a întâmpinat. Urmează Crăciunul plin de momentele călduroase petrecute în sânul familiei. Colindele pe fundal, împodobitul bradului, colindătorii sunt factorii care contribuie cu desăvârșire la crearea unei experiențe magice în fiecare an. Desigur, acestor detalii, care fac parte din viața noastră încă din copilărie, se alătură și clasicele filme de Crăciun pe care nimeni nu trebuie să le rateze. Ajunul de Crăciun este momentul perfect pentru a te colăci în canapea, având la îndemână o pernă pufoasă și o ciocolată caldă și urmărind un film de Crăciun, plin de farmec, romantism sau comedie.

Dacă ești în pană de idei și nu te poți decide ce film să urmărești în noaptea de dinaintea Crăciunului precum și în restul zilelor, noi îți propunem o listă de filme clasice și moderne, care îți induc automat efectul lor magic al Crăciunului:

 

  1. Jack Frost, (1998)

Jack Frost este un film de Crăciiun fantastic, avându-i în rolurile principale pe Michael Keaton și Kelly Preston, Keaton interpretează rolul titular, un om care moare într-un accident de mașină și revine la viață sub forma unui om de zăpadă. Un film plin de emoție și magie, perfect pentru a întâmpina Crăciunul alături de familie.

 

   2.  Home Alone, (1990/1992)

Home Alone 1, urmat de Home Alone 2 – Pierdut în New York sunt cu siguranță filmele care nu trebuie să lipsească din maratonul de Crăciun. Celebra comedie ne umple sufletele în fiecare an, devenind chiar o tradiție în întâmpinarea Crăciunului. Așadar, dacă încă nu ai apucat să vizualizezi filmele Home Alone, go for it!

 

 3. Love, Actually, (2003)

     Pur și simplu dragoste (titlu original Love Actually) este un film britanic din 2003, ce surprinde romantismul de Crăciun. Scenariul prezintă diferite aspecte ale iubirii prin prezentarea a zece povești separate care implică o mare varietate de personaje, mai multe dintre ele fiind interconectate. Situat în Londra, filmul începe cu cinci săptămâni înainte de Crăciun, fiind prezentată o numărătoare inversă până la sărbătorile de iarnă, urmată de un epilog care are loc o lună mai târziu.

 

4.  The Holiday, (2006)

Un alt film clasic al sărbătorilor de iarnă este comedia romntică, The Holiday. Rolurile principale feminine, Amanda și Iris, interpretate de Cameron Diaz și Kate Winslet, sunt două femei cu inima frântă, care locuiesc în părțile opuse ale Oceanului Atlantic ( Anglia și California) și decid să facă schimb de locuințe prin intermediul unei plaforme de închiriere a locuințelor pentru a petrece Crăciunul de unele singure, departe de stresul cotidian. Acestora li se alătură și personajele masculine, Jude Law și Jack Black.

 

   5. Miracle on 34th St, (1947)

Noi credem în miracolul Crăciunului și Miracolul de pe strada 34 este filmul care ne dovedește credința. Un film cu o estetică semnificativă, acesta surprinde povestea unei fetițe ( Natalie Wood) care este convinsă de către personajul lui Moș Crăciun ( Edmund Gwenn) că sărbătoarea Crăciunului este reală. Rolurile principale au fost interpretate de actorii Maureen O’Hara, John Payne și Natalie Wood.

 

 

    6. Last Christmas, (2019)

Last Christmas este o comedie romantică din 2019, bazată pe melodia cu același nume și inspirată de muzică lui George Michael. Rolul principal ce aparține Emiliei Clarke, este o vânzătoare deziluzionată care lucrează într-un magazin de Crăciun și se îndrăgostește de un bărbat necunoscut ( Henry Golding).

 

7. The Christmas Chronicles, (2018)

Filmul de Crăciun surprinde povestea a doi frați, Kate și Teddy Pierce care intenționează să îl descopere pe Moș Crăciun (Kurt Russell), folosind aparatul foto. Aventura acestora se transformă într-o călătorie neașteptată la care majoritatea copiilor nu puteau decât să viseze.

 

 

     8.  A Christmas Carol, (2009)

”O poveste de Crăciun” este un film american de Crăciun animat, adaptat după povestea cu același nume a lui Charles Dickens din 1843. Jim Carrey este actorul care a interpretat mai multe personaje în acest film, alături de Gary Oldman, Colin Firth și mulți alții.

 

      9.  The Man who invented Christmas, (2017)

    Omul care a inventat Crăciunul (titlu original: The Man Who Invented Christmas) este un film de  Crăciun irlandez-canadian din 2017. Rolurile principale au fost interpretate de actorii Dan Stevens, Christopher Plummer și Jonathan Pryce. Scenariul este scris de Susan Coyne și este bazat pe o carte omonimă de Les Standiford. Filmul îl prezintă pe Charles Dickens în momentul în care scria A Christmas Carol și despre modul în care personajul principal fictiv Ebenzer Scrooge (Plummer) a fost influențat de tatăl scriitorului, John Dickens (Pryce).

 

10.  Angela’s Christmas, (2017)

Crăciunul Angelei este un film animat irlandez-canadian ce o transpune în prim plan pe mama Angelei interpretată de actrița nominalizată la Oscar, Ruth Negga și Lucy O’Connell în rolul Angelei. Acțiunea se bazează pe povestea copiilor scrisă de câștigătorul premiului Pulitzer, Frank McCourt și are loc în Limerick, Irlanda, în anul 1910. Povestea gravitează în jurul dorinței Angelei de a se asigura că toată lumea are un Crăciun minunat.