Fashion Week se muta in mediul online

Fashion Week se muta in mediul online

Pandemia de Coronavirus a dus la anularea celor mai mari evenimente de pe covorul roșu. De la festivaluri de film, premiere până la festivaluri de modă. Și cum era de așteptat, Fashion Week de asemenea va avea de suferit din cauza măsurilor de siguranță luate în lupta împotriva Covid-19.

Cei care speră să se întoarcă la normalitate în această  vara vor trebui să mai aștepte puțin. Deși în această vară erau programate prezentările pentru colecțiile de primăvară-vară 2021 dedicate bărbaților, acestea nu vor mai avea loc în stilul tradițional. Milan Fashion Week și London Fashion Week vor avea loc în spațiul digital. De asemenea, mulți dintre designeri, precum Yves Saint Laurent au anunțat că vor organiza spectacole în mediul online.

În ceea ce privește evenimentele programate în septembrie, încă se așteaptă detalii despre organizarea acestora. Prezentările colecțiilor de primăvară / vară 2021 care ar trebui să aibă loc în septembrie vor depinde de măsurile guvernamentale, dacă vor exista zboruri internaționale și dacă va fi sau nu un al doilea val al pandemiei. Însă cu ghidurile de distanțare socială care vor fi în vigoare pentru următoarele luni, aceste spectacole vor arăta cu siguranță foarte diferit. Totodată, o mulțime de case de modă anunță o uniune între colecțiile dedicate bărbaților și cele dedicate femeilor.

Programul digital al Fashion Week

Există însă o speranță. În contextul actual al epidemiei, începând cu 12 iunie, London Fashion Week va avea loc pe platformele virtuale și va îmbina colecțiile de îmbrăcăminte dedicate femeilor cu cele dedicate bărbaților. De asemenea, în perioada 14 – 17 iulie, Milan Fashion Week se va desfășura într-un nou format digital, menit să unească designerii de modă italieni și să promoveze mesajele lor pe platformele virtuale.

Chiar și Parisul, care este capitala modei va organiza evenimentele digitale.  Fédération de la Haute Couture et de la Mode a anunțat că va fi lansată o săptămână digitală a modei pentru bărbați, în perioada 9-13 iulie.

Din păcate, New York Fashion Week va fi amânat. Consiliul designerilor de modă din America a confirmat că spectacolele dedicate colecțiilor pentru bărbați din cadrul NYFW, care urmau să aibă loc în iunie, nu vor mai avea loc.


Text: Andrada Arsenie