Fashion trends: toamna-iarna 2020/2021

Fashion trends: toamna-iarna 2020/2021

Toamna anului 2020 are un aer dramatic cauzat de pandemia de Covid-19. Cu toate acestea, trendurile acestui sezon par optimiste, iar femeile își doresc se distreze și se simtă bine în ținutele pe care le poartă. De la franjuri la modele clasice, totul este permis atâta timp cât te simți confortabil.

După o vară dominată de restricții, se anunță o toamnă jucăușă, plină de culoare și de influențe optimiste. Sezonul rece din 2020 este dominat de o revenire a tendințelor vintage, dar cu o reinterpretare contemporană. În timp ce ultimele sezoane au avut o influență puternică din anii ’80 și ’90, suntem într-un moment al modei în care trendurile par se întoarcă cu mai mult de un deceniu în urmă. Și pentru 2020 este începutul unui nou deceniu în istoria modei, iată cele mai revigorante idei de ținute care trebuie își facă loc în garderoba ta.

1. Franjuri

Moda anilor 1920 revine și în 2020. Stilul Charleston, caracterizat prin franjuri, este reinterpretat într-o manieră contemporană în sezonul de toamnă iarnă 2020. Exuberante prin natură, piesele vestimentare cu franjuri au o prezență marcantă indiferent dacă sunt minimaliste sau fără echivoc. De la pantaloni la rochii și genți, această tendință majoră ne-a arătat orice ocazie este potrivită pentru o doză de franjuri.

2. Piele

Ținutele din piele denotă încredere și curaj, iar în sezonul rece al acestui an este vorba exact despre asta. Ce-i drept, pielea ar putea suna ca o tendință atemporală, dar, în acest sezon, aceasta a depășit cu mult perechea obișnuită de pantaloni sau jacheta perfectă. Rochiile sau ținutele realizate în întregime din piele sunt un must-have al acestui sezon.

3. Bodycon

Rochiile bodycon, care evidențiază silueta, sunt din nou în tendințe. Fie vorbim despre iterații ale helăncilor, modele sport sau realizate din dantelă, rochiile lungi, pe corp reprezintă una din tendințele majore ale acestui sezon. Modelele care au făcut furori în anii 2010 au revenit, însă ceea ce diferențiază modelele noi ale rochiilor bodycon de predecesorii lor este , mai degrabă decât atragă privirea masculină, aceste piese sunt făcute pentru a insufla femeilor încredere.

4. Veste

Când vine vorba despre ținutele vestimentare din timpul sezonului rece, stratificarea (layering) a fost întotdeauna numele jocului atât pentru stil, cât și pentru confort. Piesa clasică pentru layering este vesta, care a apărut în tendințe, în diferite modele și croieli.


Text: Andrada Arsenie