BEAUTY REPORT – Milan Fashion Week

BEAUTY REPORT-Milan Fashion Week

BEAUTY REPORT- Milan Fashion Week. Săptămâna modei de la Milano ne-a încântat în acest sezon cu o mulțime de tehnici noi de makeup și hairstyle. Îți dorești o schimbare îndrăzneață? Codițele împletite au luat cu asalt podiumurile modei de la Milano. Te poți inspira din modelele prezentate la show-ul de modă Gucci. Ai nevoie de o doză de culoare? Versace ne încântă privirile în ceea ce privește makeup-ul, cu un eyeliner neon de culoarea mandarinei. Sau tinzi spre un aer mai romantic? Găsești inspirație în prezentarea Missoni, unde florile atașate într-un păr puțin neglijent conferă exact acel look romantic. Pentru un night out with the girls, știm de ce ai nevoie. Glitter-ul este răspunsul și Fendi ne prezintă spiritul perfect pentru o noapte strălucitoare.

Mai jos puteți descoperi trendurile de beauty din capitala modei italiene:

1. Împletituri sub multe forme

În prezentarea Gucci, hairstylist-ul Latarra a creat modele de împletituri în forme geometrice, cu un efect amețitor, în timp ce Max Mara ne-a încântat cu o împletitură clasică dar chic în același timp. De aceea, este uimitor cum o împletitură simplă, pe care multe dintre noi au purtat-o într-un anumit moment, poate arăta incredibil dechic atunci când i se oferă o parte laterală ascuțită și un volum la rădăcini. Sportmax s-a jucat de asemenea cu împletituri dificile ce au pornit din partea frontală până în spate, realizate pe un păr cu bucle naturale.

 

2. Arta în păr

Artistul Julien d’Ys este recunoscut pentru tehnicile sale de pictat, sculptat și desenat și desigur că s-a folosit de puterea sa creativă în cadrul show-ului Moschino. Acesta s-a jucat cu nuanțele ca un adevărat artist. A aplicat culori de roșu, roz, albastru, verde și galben pe coafurile chignon cu aer spaniol ale modelelor. Pentru acel aer romantic de care vorbeam la început, hairstyistul de la Missoni, Anthony Turner, a mers pe varianta unui ”messy french style”, înglobând flori proaspete prinse la spate. Dolce & Gabbana de asemenea, s-a bazat pe frumusețea florilor și a creat un look romantic cu ajutorul unei flori atașate de o eșarfă foarte chic.

3. Forme îndrăznețe în jurul ochilor

Formele grafice din jurul ochilor au dominat scena în cadrul show-ului Missoni. Makeup artistul Lynsey Alexander a creat aripi ascuțite în jurul ochilor pentru a accentua privirea. Nuanțele neon din jurul ochilor au ieșit în evidență la Versace, unde Pat McGrath a subliniat forma ochiului cu un pigment de neon portocaliu. Și pentru că sezonul ne-a întâmpinat cu o îndrăzneală expresivă, ne minunăm de paleta de culori pentru ochi folosită în prezentarea Salvatore Ferragamo. Makeup artistul, Fara Homidi a jucat rolul unui pictor, ochii modelelor fiind canva. Aceasta a adăugat diferite nuanțe în jurul ochilor, creând un aspect expresiv, pentru a complementa inspirația venețiană regăsită în colecție.

 

4. Buze în culori tomnatice

La Versace, Pat McGrath a aplicat pe buze o nuanță de coral lucios iar la Prada buzele au fost accentuate de un roșu puternic. Făcând trecerea către un stil mai grundge,  Max Mara ne-a prezentat nuanțe închise de ruj, buzele fiind perfect conturate.

 

5. Glitter effect

Efectul de strălucire nu poate lipsi atunci când vine vorba de makeup. Modelele au strălucit pe podium la Giorgio Armani, unde buzele acestora au fost presărate cu diferite paiete minuscule de către makeup artistul Linda Cantello. Ochii, de asemenea, au fost scoși în evidență prin aceeași tehnică de makeup. Au reușit să transmită un aer primăvăratic și foarte feminin. La polul opus, Fendi a prezentat o femeie puternică, rebelă și îndrăzneață. Makeup-ul regăsit în acest show a constat într-o cascadă de glitter metalic, accentuat de makeup artistul Peter Philips. Arta makeup-ului a continuat în cadrul show-ului Gucci, unde makeup artistul Thomas Kluyver a reușit să creeze un aspect ieșit din comun prin aplicarea genelor false nu doar în jurul ochilor ci și pe sprâncene.

 


Photos source: Pinterest