Maestoso, un brand romanesc de bijuterii inspirat de eleganta atemporala a stilului minimalist

Maestoso, un brand romanesc de bijuterii inspirat de eleganta atemporala a stilului minimalist

Maestoso este un brand românesc de accesorii, cu un design sculptural inspirat de fuziunea dintre eleganța atemporală a stilului minimalist și liniile geometrice din arhitectură și sculptură, de spațiile inundate de lumină ale muzeelor sau ale galeriilor de artă contemporană.
Piesele Maestoso sunt realizate din linii simple geometrice, atemporale, cu o atenție pentru detalii desăvârșită, care îmbină pielea naturală premium și accesoriile emblematice, cu o confecționare realizată de artizani tabacari italieni care dețin afaceri prestigioase de familie, cu o istorie bogată și multă experiență în acest domeniu.
Numele brandului este inspirat de Tempo-ul din interpretarea unei partituri – un calificativ de stare: maestoso – partea lentă și totodată solemnă a piesei muzicale.

Maestoso a fost creat de Claudia Tecuceanu, absolventă a Universității de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu” din București.

Brandul de bijuterii a fost lansat în anul 2015 printr-o colecție de genți completată în timp de alte ediții și de o colecție permanentă de pantofi. Pentru a întregi ansamblul de accesorii au fost create eșarfele din mătase organică, un omagiu adus lui Brâncuși sau curentului Bauhaus.
Maestoso însemnă un stil de viață ancorat în prezentul conștient; în care calitatea și anduranța unui produs sunt o mică parte din procesul de încetinire și stopare a risipei. Tocmai de aceea, brandul și-a extins linia de creație cu o colecție de accesorii realizate din resturile de piele folosite la producția de genți și pantofi: coasters pentru cești și pahare, mouse pads, hamuri pentru câini sau portchei.

Majoritatea pieselor Maestoso poartă numele unor artiști, sculptori sau arhitecți din secolele XIX și XX.
Fiecare piesă din piele este manufacturată în spiritul Slowing Fashion Down, în atelierele unor artizani cu o experiență de generații de marochineri.
Materialele provin de la cei mai buni furnizori din Italia: pielea naturală Palmellato de la o tăbăcărie din Milano, specializată în producția de piele texturată încă din 1989, iar pielea naturală cu textura croco de la o tăbăcărie care este situată în apropierea Florenței, în cea mai renumită zonă pentru producătorii din piele din Italia, Santa Croco sull’Arno, care s-a specializat în crearea și dezvoltarea pieilor cu textură exotică, începând cu anul 1967.


Text preluat din comunicatul de presă