Cum sa protejezi culoarea parului vara?

Cum sa protejezi culoarea parului vara?

Soarele și distracția la piscina provoacă daune părului tău. Cele mai frumoase momente ale sezonului cald îți pot deteriora părul și îți pot estompa culoarea, dar cu îngrijirea potrivită, te poți bucura de distracție fără frica deteriorării părului.

Expunerea excesivă la soare este factorul principal în deteriorarea structurii părului. Aceasta degradează structura proteică a părului, ducând adesea la pierderea elasticității, rupere, vârfuri despicate și lipsă de strălucire. Razele UVA decolorează culoarea, în timp ce razele UVB duc la ruperea părului. Pentru a menține integritatea părului tău și a-ți păstra culoarea vie mai mult timp este esențială protejarea și îngrijirea acestuia.

1. Hidratare

Expunerea la soare, apa sărată și transpirația pot deshidrata părul, lăsându-l uscat și predispus la rupere. Pentru a evita acest lucru, ai grijă  îți hidratezi corect părul folosind măști și uleiuri bogate în nutrienți.

2. Acoperă părul

În ultimii ani, pălăriile, eșarfele și șepcile au revenit în trend și îți asigură un look elegant și cool. În plus, purtarea unei pălării este una dintre cele mai bune metode de a împiedica razele dăunătoare ale soarelui să îți distrugă culoarea părului.

3. Protecție termică

Căldura, fie este de la instrumentele de styling, fie este de la soare, grăbește procesul de oxidare a substanțelor chimice din coloranții de păr și face culoarea să se estompeze mai repede. Căldura determină, de asemenea, ca firele de păr să se extindă și să se piardă culoarea părului. Pentru a proteja culoarea, folosește produse de styling cu protecție termică.

4. Protecție solară 

Așa cum pielea ta are nevoie de protecție împotriva soarelui, la fel și părul. Soarele este un înălbitor natural, care luminează totul la vedere, inclusiv culoarea părului tău. Razele UV de la soare descompun legăturile chimice care sunt prezente în coloranți, ceea ce face ca nuanța părului tău să se estompeze. De aceea, dacă ai părul vopsit, culoarea se va estompa mai repede dacă este expusă la lumina soarelui. Pentru a evita acest lucru, folosește produse pentru păr care conțin filtre UVA și UVB pentru a te proteja de clor și de soare.

Recomandarea editorului:

Dry oil protection de la Skeyndor este un spray cu protecție solară ridicată (SPF50) care protejează pielea sensibilă și părul de razele dăunătoare ale soarelui. Cu un spectru foarte larg de protecție (UVB, UVA, IR și HEV) acesta reduce daunele HEVis, protejând împotriva luminii albastre HEVis. Totodată, spray-ul acționează ca un antioxidant specializat.

Cum sa protejezi culoarea parului vara?


Text: Andrada Arsenie