Cum sa iti ingrijesti tenul acneic

Cum sa iti ingrijesti tenul acneic

Acneea poate afecta pe oricine în orice etapă a vieții. Iar un ten cu imperfecțiuni poate avea un impact negativ asupra încrederii în sine și a vieții sociale. Și, deși nu ne alegem tipul de ten, este important știm cum îl îngrijim corespunzător.

Acneea este o afecțiune cronică, inflamatorie a pielii, care provoacă pete și coșuri, în special pe față, umeri, spate, gât, piept și brațe. Această afecțiune apare de obicei la pubertate, dar poate afecta persoane de toate vârstele. Cea mai întâlnită afecțiune dermatologică apare de obicei pe un ten mixt sau gras.

Uneori este greu îți dai seama de ce anume are nevoie pielea ta pentru a fi cât mai sănătoasă cu putință. Cu atât mai mult dacă ai un ten cu probleme. Tendințele acneice pot fi tratate și ameliorate, urmând câțiva pași simpli.

1. Curăță ușor

Curățarea și tratarea pielii de două ori pe zi este cel mai bun mod de a ține la distanță erupțiile. Totuși, trebuie ai grijă la produsele pe care le folosești. Curățarea profundă a pielii grase pare a fi o strategie excelentă, dar produsele de curățare dure pot elimina bariera de protecție a epidermei, lăsând-o vulnerabilă la bacterii.

2. Produsele potrivite

Achiziționarea unui săpun de față general nu va îmbunătăți neapărat tenul. Pentru ca un produs de curățare fie mai eficient, trebuie acorzi atenție nevoilor pielii și alegi ingredientele în consecință. Daca pielea ta tinde fie grasă, caută produse cu acid salicilic, peroxid de benzoil sau acid glicolic. Pentru pielea sensibilă, alege produse de curățare ușoare cu acid lactic sau ingrediente hidratante, cum ar fi glicerina.

3. Exfoliere ușoară

Exfolierea regulată va ajuta la deblocarea porilor și la prevenirea apariției unor noi pete. Folosește un exfoliant ușor, cu ingrediente naturale. Este important nu exfoliezi prea mult sau prea des, deoarece acest lucru poate vătăma epiderma, provocând o inflamație mai mare.

4. Schimbarea regulată a prosopului de față

Prosoapele murdare pot adăposti bacterii și chiar pot pune bacterii noi pe piele, ceea ce poate duce la apariția mai multor coșuri. De aceea este importantă schimbarea regulată a prosopului de față. Însă nu-ți face griji, pentru nu trebuie îl schimbi zilnic. Atâta timp cât îți speli tot machiajul, poți rămâne la schimbarea prosoapelor săptămânal.

5. Hidratare

Chiar dacă ai tenul gras sau mixt asta nu înseamnă poți sari peste hidratare. Indiferent de tipul tenului, acesta rămâne cel mai important pas al rutinei de îngrijire. Potrivit medicului dermatolog Weiser „dacă suprafața pielii este uscată și deshidratată, glandele uleioase tind supraproducă ulei, iar acest lucru poate agrava acneea. Hidratarea suprafeței pielii poate reechilibra glandele uleioase și poate ajuta la controlul acneei și la grăbirea vindecării.”

6. Bea multă apă

Apa este esențială pentru toate funcțiile corporale, inclusiv ficatul care controlează producția de hormoni. Hormonii joacă un rol în apariția acneei prin creșterea producției de sebum, de aceea acneea apare adesea la adolescenți. Consumul de apă ajută  te menții într-o stare de sănătate optimă.

7. Dieta

Orice alimente care provoacă o creștere a insulinei pot duce la inflamație și la apariția acneei. Legumele cu frunze verzi și alte fructe și legume viu colorate, bogate în antioxidanți și substanțe nutritive, estompează inflamația și îmbunătățesc aspectul pielii. Migdalele, afinele, avocado și fasolea se numără printre alimentele care pot ajuta la reducerea și prevenirea inflamației.

Recomandarea editorului: Clear Balance de la Skeyndor este o gamă de produse profesionale create pentru normalizarea eficientă a cauzelor principale care stimulează apariția impurităților în piele. De la produse de curățare la mască și tratament, gama dedicată tenului gras, acneic sau cu impurități conține o paletă largă de produse.


Text: Amdrada Arsenie