Cele mai mari festivaluri de film se reunesc in mediul online

Cele mai mari festivaluri de film se reunesc in mediul online

Anularea festivalului de film de la Cannes din Franța, incertitudinea din jurul festivalurilor de la Veneția și Toronto din septembrie, dar și amânarea multor premiere de film care au survenit din cauza focarului de Coronavirus, i-a facut pe producătorii din lumea cinematografiei să găseasă soluții noi pentru promovarea peliculelor. De aceea, peste 20 de festivaluri de film din întreaga lume s-au reunit pentru a transmite gratuit filme pe YouTube.

Pentru că vizionarea filmelor în cinematografe a devenit nesigură și nu se știe când acestea se vor redeschide, iar festivalurile de film sunt anulate din cauza epidemiei de Covid-19, organizatorii festivalurilor de film din întreaga lume se alătură pentru a lansa “We Are One: A Global Film Festival”, care va fi disponibil gratuit pe YouTube, timp de 10 zile.

Din acest proiect fac parte peste 20 festivaluri, printre care cele mai renumite sunt: the Annecy International Animation Film Festival, Berlin International Film Festival, BFI London Film Festival, Cannes Film Festival, New York Film Festival, Sundance Film Festival, Toronto International Film Festival, Tribeca Film Festival, Venice Film Festival.

Începand cu 29 mai, “We Are One: A Global Film Festival” va prezenta filme, documentare, muzică, comedii și conversații,  din cadrul festivalurilor de film de la Berlin, Cannes, Veneția, Sundance, Toronto și Tribeca etc. Încă nu sunt detalii legate de programul festivalului, iar lansarea unor filme noi, care de obicei avea loc în cadrul festivalurilor de film este scăzută.

Această inițiativă este și o modalitate de a strânge donații pentru lupta împotriva noului Coronavirus.


Text: Andrada Arsenie